Šta je Dodatak za Vozila? Koji dodatak treba da koristite? Kako ga koristiti? Brio sve objašnjava!

Post by
Šta je Dodatak za Vozila? Koji dodatak treba da koristite? Kako ga koristiti? Brio sve objašnjava!

Šta je Dodatak za Vozila?

Iako prvo značenje aditiva u rečniku jeste “dodatak”, drugo značenje je “druga supstanca koja se dodaje nečemu”. U direktnoj proporciji prema ovim značenjima, aditivi za vozila, zavisno o prirodi odabranog aditiva za vozila, dodaju se osnovnim supstancama kao što su gorivo, ulje i rashladna tečnost korišćena za rad osnovnih sistema vozila i pomažu u funkcionisanju radnih delova vozila. Aditive za vozila možemo podeliti u 4 glavne kategorije u zavisnosti od regiona gde se dodaju i gde koriste; to su aditivi za gorivo, aditivi za ulje, aditivi za rashladnu tečnost i aditivi za transmisiono ulje, redom.

Kako treba da se izabere Dodatak za Gorivo?

Aditivi za gorivo su vrste aditiva koje dodajete gorivu vašeg vozila, bilo da se radi o benzinu ili dizelu, u zavisnosti od vrste koju ćete koristiti, i preferiraju se radi poboljšanja rada sistema goriva vozila. Brio brend snabdeva 5 vrsta visokokvalitetnih aditiva za gorivo za različite svrhe i sisteme goriva.

Izbor aditiva za gorivo treba da se obavi posebno za dizel ili benzin vozila. To je zato što sistem goriva za dizel i sistem goriva za benzin razlikuju jedan od drugog. Nakon izbora goriva, izbor aditiva može se obaviti prema ličnim preferencama ili sezonski. Na primer, aditivi za zaustavljanje smrzavanja dizel goriva mogu se preferirati tokom zimskih meseci. Nakon redovnog održavanja, aditiv za čišćenje dizelovih injektora može se preferirati za dizel vozila, a aditiv za čišćenje benzinskih injektora može se preferirati za benzin vozila. Postoji i poseban aditiv za gorivo koji je posebno proizveden za LPG vozila, i ovaj aditiv se može preferirati za LPG vozila. DPF aditiv, koji je specijalniji tip aditiva, može se preferirati od strane vlasnika dizel vozila kako bi se posebno zaštitio sistem izduvnih gasova i filter za čestice dizela.

Vrste Aditiva za Gorivo

 • Čistač dizelovih injektora: Čišćenje dizelovih injektora se preferira kako bi se povećao cetanski broj goriva, sprečila korozija i habanje koje se može pojaviti u sistemu paljenja goriva, smanjila buka pri radu motora i smanjila štetna emulzija izduvnih gasova do određene mere.
 • Čistač benzinskih injektora: Pomaže u čišćenju benzinskih injektora, karburatora i celog sistema za gorivo na benzinu i održavanju u najoptimalnijim uslovima. Uklanja lepljenje ventila, smanjuje potrošnju benzina i sprečava koroziju. Naravno, ova korist je korisna u smanjenju štetnih gasnih emisija. Povećava značajno performanse vašeg vozila poboljšavajući performanse goriva.
 • LPG Aditiv: Pomaže u smanjenju habanja ventila i sedišta ventila na LPG vozilima, sprečava gubitak kompresije i eliminiše lepljenje ventila. Štiti sistem za gorivo dugi niz godina čišćenjem kotla za gorivo i sistema za gorivo od štetnih naslaga. Jedna od najvažnijih karakteristika je pomoć pri glatkom pokretanju.
 • Aditiv za sprečavanje smrzavanja dizel goriva: Sprečava smrzavanje i kristalizaciju dizela u izuzetno hladnom vremenu smanjenjem tačke zamrzavanja goriva u dizel vozilima za 10-12 stepeni. Sprečava spor protok goriva ili hladno indukovanu prepreku protoku goriva i zgrušavanje u filterima za gorivo, ventilima, injektorima i sistemu za gorivo. Prvo od svega, potpuno se eliminiše kristalizacija koja može da se pojavi na dnu rezervoara za gorivo zbog hladnoće.
 • DPF čistač aditiv: Ovaj aditiv, koji pomaže čišćenju filtera za čestice dizela u dizel vozilima, smanjuje temperaturu paljenja koja raste zbog ostataka koji se nakupljaju u filteru. To osigurava da se sistem čisti i EGR, Turbo kompresor i ventili se oslobađaju ostataka. Čist izduvni sistem znači čistu emulziju ugljenika.

Kako koristiti Aditive za Gorivo?

Ulijte bočicu Aditiva za Gorivo u rezervoar za gorivo vašeg zaustavljenog vozila pre punjenja goriva. Zatim sipajte gorivo. Jedna bočica aditiva je dovoljna za 40 – 60 litara goriva.

Šta je Aditiv za Ulje? Za šta se koristi Aditiv za Ulje?

Motorno ulje ima važno mesto kao gorivo u vozilima kako bi se sistemi motora vozila besprekorno funkcionisali. Nijedno vozilo ne može da radi glatko bez motornog ulja, jer motorno ulje priprema neophodnu podlogu za rad klipova, ventila i radnih delova u motoru i mora da podmazuje i smanjuje trenje ovog sistema koji radi pri visokim brzinama. Brio aditivi se proizvode u posebnim fabrikama u Evropi prema posebnim formulama razvijenim od strane inženjera, uzimajući u obzir sve ove zahteve. Možete sigurno koristiti ove aditive, koji su izvanredan proizvod evropske tehnike i kvaliteta Brio-a, u svojim vozilima.

Kako odabrati Aditiv za Ulje?

Pokretanje vozila je jedna od situacija koja najviše troši motor. Kada se vozilo pokrene, ceo sistem koji je stao, aktivira se prvi put, a dobro stanje motornog ulja je od velikog značaja kako bi se sprečilo moguće habanje delova i korozija koja može da se pojavi tokom rada. Aditivi za ulje, kao i aditivi za gorivo, variraju prema svojim svojstvima. Na primer, preporučuje se čistač enterijera motora kako bi se očistili čađ i ostaci ugljenika koji su se stvorili unutar motora. Boron Aditiv i Aditiv za Motorno Ulje MoS2 koriste se za produženje kvaliteta i životnog veka motornog ulja i za smanjenje koeficijenta habanja motora. Aditiv za sprečavanje curenja motornog ulja koristi se za sprečavanje mogućih curenja koja mogu da se pojave na zaptivenim mestima i brtvama u motoru. Kod vozila sa sistemom za zaustavljanje i pokretanje, budući da se često zaustavlja i pali, koristi se posebno formulisan Start-Stop aditiv, a na kraju se preporučuje upotreba Aditiva za Smanjenje Dimljenja Motornog Ulja kako bi se smanjilo sagorevanje ulja i smanjila emisija plavog dima kod motora koji sagorevaju ulje.

 • Boron Aditiv: Antioksidans i struktura borona koja smanjuje trenje rade u savršenom skladu sa svim standardnim motornim uljima. Stvara zaštitni sloj u sistemu motora pod visokim pritiskom i temperaturom, minimizirajući habanje delova motora zbog temperature i abrazije.
 • Čistač unutrašnjosti motora: Ovaj na ulju bazirani proizvod potpuno čisti unutrašnjost motora od ostataka kao što su lepak, prljavština, rđa i ostatci. Ima važnu ulogu u uklanjanju tečnosti kao što su čađa, ostaci goriva i voda iz motora. Na ovaj način smanjuje emisiju ugljenika i smanjuje potrošnju goriva, omogućavajući ulju da funkcioniše na optimalnom nivou.
 • Aditiv za Motorno Ulje MoS2: Svojom strukturom molibden-sulfida sprečava habanje i oštećenja stvaranjem zaštitnog sloja na radnim delovima motora. Osigurava optimalnu upotrebu snage motora. Čestice MoS2 nastavljaju da štite motor tokom hladnih startova i hitnih situacija. Pruža dugotrajne performanse i zaštitu motora, omogućavajući vam sigurnu i ugodnu vožnju.
 • Aditiv za sprečavanje curenja motornog ulja: Sprečava moguće curenje ulja u motoru i sprečava veću štetu. Pomaže zatvaranju rupa za curenje i omogućava motoru da povrati svoju nekadašnju snagu. Njegova formula koja poboljšava viskoznost motornog ulja smanjuje emisiju plavog izduvnog gasa. Ne sadrži štetne rastvarače.
 • Aditiv za Smanjenje Dimljenja Motornog Ulja: To je poseban proizvod koji je dizajniran za smanjenje emisije dima iz auspuha zbog sagorevanja ulja. Sadrži gustu mešavinu hemijskih polimera, pojačivača viskoznosti, antioksidanata, inhibitora korozije i rastvarača. Smanjuje emisiju dima iz auspuha i doprinosi produženju veka motora smanjenjem potrošnje ulja.
 • Aditiv za Motorno Ulje za Start-Stop: Povećava podmazivanje u motorima koji se često zaustavljaju i pale. Zahvaljujući svojoj zaštitnoj i lepljivoj MoS2 foliji, pruža direktnu zaštitu prilikom hladnog pokretanja motora. Smanjuje otpor trenja, štiti od korozije, sprečava taloženje ulja i sprečava začepljenje uljnih kanala. Istovremeno neutrališe agresivne kiseline za sagorevanje i regeneriše aktivne supstance korišćenog motornog ulja.

Kako koristiti Aditive za Ulje?

Način korišćenja Aditiva za Ulje zavisi od njihove namene. Posetite stranice proizvoda na eurooprema.com za tačne upute o korišćenju svakog aditiva.

Šta je Aditiv za Rashladnu Tečnost? Za šta se koristi Aditiv za Rashladnu Tečnost?

Jeden od najneopozivijih delova vozila jeste sistem za rashladnu tečnost. Osnovni cilj radijatora je da obezbedi hlađenje za sistem motora. Ako sistem motora koji je pregrejan ne dobije odgovarajuće hlađenje, može doći do neopozivih kvarova u sistemu motora. Zato bi odgovarajuću rashladnu tečnost trebalo podržati odgovarajućim aditivom za rashladnu tečnost. Osnova za aditive za rashladnu tečnost je da rashladna tečnost savršeno funkcioniše u sistemu hlađenja. Rashladna voda ne može da funkcioniše kako treba zbog različitih kvarova kao što su curenja u sistemu ili loše kvaliteta vode. Aditivi za rashladnu tečnost obezbeđuju optimalne uslove za rashladnu vodu.

Kako da izaberem pravi Aditiv za Rashladnu Tečnost?

Brio proizvodi aditive za rashladnu tečnost koji se proizvode u evropskim fabrikama za benzinska, dizel i LPG vozila i savršeno rade za plastične, aluminijumske i čelične sisteme rashladne tečnosti. Osnovna svrha ovih aditiva je da spreče moguće kvarove u vezi sa rashladnom tečnošću. Aditiv za čišćenje radijatora zapravo čisti celokupni sistem hlađenja i sprečava moguće stvaranje čađi i ostataka kao što su katran, prašina, rđa i čestice ugljenika. Aditiv za zaustavljanje curenja iz radijatora je znatno složeniji aditiv u vezi sa aditivom za čišćenje radijatora, jer je njegova osnovna svrha da pronađe i popuni male pukotine i spreči curenje rashladne tečnosti. Ako sumnjate da postoji curenje u radijatoru, toplo preporučujemo Brio Aditiv za Zaustavljanje Curenja iz Radijatora, a nakon redovnog održavanja vozila preporučujemo Aditiv za Čišćenje Radijatora kako biste zaštitili ceo sistem hlađenja.

 • Aditiv za Zaustavljanje Curenja iz Radijatora: Trajno i pouzdano zaptiva i sprečava pukotine i curenje u radijatoru, pumpi za vodu, glavi cilindra i bloku motora. Eliminiše potrebu za skupim popravkama. Štiti ceo sistem hlađenja od korozije i rđe. Podmazuje pumpu za vodu. Ne oštećuje gumene crevice, metalne delove i brtve.
 • Aditiv za Čišćenje Radijatora: Razvijen je za efikasno čišćenje celog sistema hlađenja i poboljšanje prenosa toplote sa motora na sistem hlađenja. Uklanja mulj, rđu, kamenac i druge naslage. Sprečava pregrevanje. Ne oštećuje gumene crevice, metalne delove i brtve.

Kako koristiti Aditive za Rashladnu Tečnost Brio?

Molimo vas da proverite stranicu proizvoda za informacije o upotrebi.

Šta je Aditiv za Automatski Menjački Fluid (ATF)? Za šta se koristi Aditiv za ATF?

Automobilski sistem automatskog menjača je zatvoren mehanizam poput motornog sistema, i mnogi delovi se sastoje od brzina. Pravilno funkcionisanje ovog sistema utiče na mnoge mehanizme, od performansi vozila do ekonomske potrošnje goriva. Specijalna ulja za automatski menjač se koriste za zaštitu i poboljšanje performansi sistema i kvalitet ovih ulja veoma je važan za zaštitu sistema. U ovom trenutku, aditivi za automatski menjač ili za brzine povećavaju kvalitet ulja, što pomaže da se produži vek sistema i pomaže u efikasnom radu. Brio je proizveo posebno formulisan multifunkcionalni aditiv za ATF kao rešenje. Zahvaljujući ovom doprinosu, povećava se performansa automatskih brzina i blokiraju se male pukotine u sistemu, sprečava se curenje.

 • Tretman za Automatski Menjač i Zaustavljanje Curenja: Povećava performanse ATF i zaustavlja i/ili sprečava curenje ATF-a. Poboljšava i olakšava menjanje brzina. Uslovi brtve i prstenova za zaustavljanje i sprečavanje curenja. Povećava stabilnost pri visokom naponu održavajući originalnu viskoznost i smanjujući stanjivanje ulja. Povećava zaštitu pokretnih delova i metalnih komponenata od habanja. Povećava zaštitu od oksidacije. Produžava vek ATF-a.

Kako koristiti ATF Aditive?

Molimo vas da proverite stranicu proizvoda za više informacija.

Leave a comment